Jolly Joker desszert, ha nincs időnk sütni; na, jó, vagy inkább nem akarunk… A név is mindegy, hiszen, amit beleteszünk, úgy nevezzük. Ezúttal eper. Vagy legyen málna? Vagy barack? Vagy meggy? Vagy sárgadinnye? Na, mondom én, ki mit szeret.
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
30 dkg eper
2 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
½ csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Kezdésként elárulom, hogy hasraütés-szerű az összetevők aránya. Ugyan már! Senkinek sem egyforma az ízlése, úgyhogy mindenki annyi cukrot, epret tegyen bele, amennyihez kedve van. A tejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a mascarponét és a cukrot. Vaníliás cukor helyett vehetünk vaníliarudat is, a belsejét kaparjuk a többi hozzávalóhoz (vigyázz: így intenzívebb az íze). Ha a „kutyulás” megvan, kész is vagyunk. Poharakba szedjük a krémet, belerakjuk az eperdarabokat, és ha ez nem elég, kis vaníliás tejbe áztatott babapiskótát is elrejthetünk benne. Hűtőbe vele, és fél óra múlva már kanalazhatjuk is.