HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Amikor a görög konyha már nem csak a gyrosból, olívabogyóból és feta sajtból áll, akkor érdemes bátran kacsingatni más ételek felé is. A muszaka a Balkán-vidék közkedvelt főétele, de a régión kívül a legismertebb a görög változat. És bizony, már ez is van húsmentes kivitelben.

IMG_4261_1.jpgA fehér falak, a kékre festett fa székek és asztalok, a kockás abrosz, az olajmécses, a meleg nyári szellő, na meg a fejünk felett kúszó virágok olykor valósággá válnak, és ehhez még egy finom vacsora is társul. Tengerparti étterem Görögországban, ahol a „sziját” mindenki jól megtanulta, és a magyar turista még mindig annyira gyakori, hogy az étlapon is ott virít a magyar szöveg.    

Muszaka vegetáriánus módon. Ez kell! Mi van benne? Mindegy is, kóstoljuk meg!

A legtöbb változat alapja a pirított padlizsán és a paradicsom, amit általában darált hús egészít ki. Kivéve, ha a „növényevőknek” kedveznek. A görög változatban hús helyett burgonya és gomba szerepel, na meg az elmaradhatatlan padlizsánrétegek, amelyeket feta sajtos besamelmártással öntenek le, majd sütnek meg. Az összeállított muszakát addig sütik, míg a teteje megbarnul. Általában langyosan tálalják. Mondom, általában…

Az alapreceptnek számos változata létezik a törököknél is, a bolgároknál vagy a szerbeknél is. Néha a mártást hagyják el, máskor a zöldségeket variálják, hol marha, hol disznó az alap. A lényeg, hogy valahol olyat csípjünk el, amit szeretünk.

Címkék: muszaka Görögország vilagiz

komment

süti beállítások módosítása