A Mikulás- és/vagy Télapóvárásnak rengeteg szokása van. Ahány ház… ugye ismerjük? Van, aki csak csizmát pucol, van, aki ablakot is. A világ számos pontján elterjedt, hogy a gyerekek és szüleik este egy tányérka süteményt és egy bögre tejet készítenek ki az asztalra, hogy megvendégeljék a fehér szakállút. Ha idén valakit kihagyott a puttonyos öreg, akkor lehet az volt az oka, hogy nem ezt a csokis kekszet készítette el neki.
Hozzávalók:
15 dkg olvasztott vaj
8-10 dkg nádcukor
1 tojás
8 dkg főzhető csokoládés pudingpor
20 dkg liszt
3 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 tábla csoki
Elkészítése:
A felolvasztott vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a pudingport, a sütőport és a lisztet, és az egészet jól összedolgozzuk. Ez nem lesz egyszerű, mert inkább gyúrni lehet, mint keverni, szóval kell egy kis karizom. Legvégül mehet bele a feldarabolt csoki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ezalatt a masszából pici gömböket gyúrunk, majd kézzel kilapítjuk, így kerül a sütőpapírral borított tepsibe. 15-20 perc alatt készre sül, és ha a Mikulásnak is ízlik, akkor nyert ügyünk van.
Ötlet és megvalósítás: Salsi