Decemberben ki sem látszunk a finomabbnál finomabb süteményekből. De ha nem akarunk órákig a mézeskaláccsal vagy a bejglivel bajlódni, akkor itt egy gyors, könnyen elkészíthető univerzális sütirecept. Mielőtt nekifognánk, gondoljunk azokra a finom, szájban olvadó kekszekre. Megvan? Na, ez pont olyan lesz.
Hozzávalók:
125 g puha vaj
40 g (1/4 csésze) porcukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat
40 g (1/3 csésze) vaníliás pudingpor
100 g (2/3 csésze) finomliszt
extra porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
Elektromos keverővel dolgozzuk össze a vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy közepes méretű tálban, amíg sima és krémes nem lesz. Adjuk hozzá a pudingport és a lisztet a vajas keverékhez. Használjunk egy nagy evőkanalat, azzal könnyebb keverni. Tegyük mélyhűtőbe fél órára. Ha ez letelt, rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe a teáskanálnyi tésztából készített golyókat. A golyókat villával kissé lapítsuk ki. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, és süssük őket 20 percig. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó, ha tudjuk, hogy közel 20 kekszet kapunk így, ezért ha nagyobb mennyiségre van szükségünk, nyugodtan duplázzuk vagy triplázzuk meg az adagokat. Ha nagy a család, hamar el fog fogyni.
Ötlet és megvalósítás: Salsi