HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Nem húsevőként néha az a legnagyobb feladat, hogy az amúgy tetszetős, de húsos ételeket miként varázsoljam át vega változatra. Ezúttal a jól ismert Hortobágyi húsos palacsinta receptje kerül elő, egy kissé másképp: gombával és sajttal. A palacsinta, mint olyan a legtöbb ember képzeletében amúgy is lekváros, kakaós, vagy Nutellás változatban él. Ám a sós palacsinták előételként, vagy akár főételként is megállják a helyüket.

DSC00317_vega.jpg
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
 
20 dkg liszt
3 dl tej
kb. 2 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
1/2 dl étolaj
 
Hozzávalók a töltelékhez:
 
4-5 fej gomba
1 kis fej lila hagyma
1evőkanál tejföl
1 doboz tejszín
10 dkg parmezán
csipetnyi só
őrölt bors
petrezselyem
olívaolaj

DSC00313_vega.jpg
Hozzávalók a szószhoz:
 
1 fej vöröshagyma
paradicsom
paprika
fűszerpaprika
gulyás krém

bors
őrölt kömény
 
Elkészítés:

A palacsinta elkészítése igazából teljesen egyszerű. Fogunk minden hozzávalót, egybe öntjük, kevergetjük és a végén lesz belőle egy massza. Az állaga kicsit legyen sűrűbb, mint az édes palacsintáké. Ezután palacsintasütőben kisütni, dobálni, forgatni, ki mit tud.

A töltelékhez a kis fej lila hagymát apróra vágjuk és olajon megfuttatjuk. Hozzá adjuk a felaprított gombát, ízesítjük sóval, borssal. Ha már megpárolódott, de még roppanós a gomba, akkor levesszük a tűzről, belekeverjük a petrezselymet, hozzáadjuk a parmezánt, a tejfölt és felöntjük egy kis tejszínnel. Ezzel a töltelék is kész, melyet lehet halmozni a kész tésztába.

Hogy meglegyen a Hortobágyi palacsinta összhatása, az öntethez egy pörkölt alapot kell készíteni. Az apróra vágott vöröshagymát az olvasztott zsírban aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika. Felengedjük vízzel és visszatesszük a tűzhelyre, hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. Jól összefőzzük, sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel és gulyás krémmel ízesítjük. 1 evőkanál tejfölt és 1,5 evőkanál lisztet még hozzáadunk, egyet még rottyan, és ha ez is kész, akkor érdemes átturmixolni, hogy krémesebb legyen.

DSC00315_vega.jpg
A megtöltött palacsintákat tűzálló tálba rakjuk, a szósszal leöntjük (ne mindet, maradjon a tálaláshoz is) és a sütőben, 200 fokon, kb. 8-10 perc alatt összesütjük.

Ötlet és megvalósítás: Salsi

Címkék: hortobágyi recept gomba palacsinta sajt

komment

süti beállítások módosítása