HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Kevés gyümölcs van, amely kis mennyiségben is jóllakottságot okoz, 100 grammja csupán 50 kalóriát tartalmaz és ekkora mennyiségben még 1,4 gramm rostot is találunk. Az ananászról van szó, amely egész évben kapható a boltokban. Érdemes olyan étellel is kipróbálni, amelyhez nem sűrűn párosítjuk. Mondjuk a túrógombóccal…

ananász.jpg
 Hozzávalók:
 
1/2 kg túró
2 tasak vaníliás cukor
1 tojás
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál barna nádcukor
1 friss ananász
csipetnyi só
A pirított zsemlemorzsához: 4 evőkanál étolaj és 3 evőkanál zsemlemorzsa

DSC00178_vega.jpg
 Elkészítés:
 
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a darát. A masszát hűtőbe tesszük, amíg a csipet sóval ízesített főzővíz felforr. Egy serpenyőben a felmelegített olajban takaréklángon megpirítjuk a morzsát. A túrós masszából egyenletes nagyságú gombócokat készítünk, és formázás közben egy-egy ananászdarabot teszünk a közepébe. Forrásban levő vízbe rakjuk. Akkor vannak kész, amikor feljönnek a víz tetejére. A gombócokat kiszedjük, lecsöpögtetjük, és megforgatjuk a morzsában. A szokásos tejföl és porcukor mehet rá tálaláskor, de nélküle is finom lesz.  


Ötlet és megvalósítás: Salsi

Címkék: recept túró túrógombóc ananász

komment

süti beállítások módosítása