HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Bárki, aki ismer, most azt gondolhatja, azért készítettem el ezt a receptet, hogy ne kelljen mosogatnom. Akár igaz is lehet… Egy ideig tortillával kísérleteztem, hogy tudna megállni tányérszerűen, de végül kudarcba fulladt minden akcióm. Ekkor jött a sajt. És működik! Az egyik legegyszerűbb recept következik.

sajtkosar2_1.jpgHozzávalók:

trappista sajt
saláta, zöldségek ízlés szerint
 
Elkészítés:

Reszeljük le a trappista sajtot. Szórjuk rá egy szilikonos sütőpapírdarabra egyenletesen, kör alakban úgy, hogy mindenhova jusson elég vastagon. Ezután be a mikróba (vagy sütőbe), és addig melegítsük, míg a sajt el nem kezd pirulni. Ne ijedjünk meg, ha már „rotyog”, épp az a jó. Ha megpirult a sajt, egy gyors mozdulattal vegyük ki, és terítsük egy tálka aljára. Konyharuhával jól nyomkodjuk rá, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ez beletelik néhány percbe, de ha megkeményedett, akkor a sütőpapírt is le tudjuk húzni, és a „sajttányérunk” is elválik az igazi tányértól.

sajtkosar1_1.jpgEzután nincs más dolgunk, mint megtölteni zöldségekkel, vagy amivel jól esik. A rukkolás diós salátát mindenképpen tudom ajánlani hozzá.

Címkék: saláta dió recept sajt rukkola

komment

süti beállítások módosítása