Lassan se szeri, se száma a krémleveseknek, és a változatoknak csak a fantázia szab határt. A sajtkrémleves az elsők között született meg, és ha úgy tetszik, ennek egy nemesített változata a világhírű francia lágy sajtból, a camembert-ből készült krémleves. Nem csak sajtimádóknak!
Hozzávalók:
1 natúr camembert sajt
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db leveskocka
2 dl főzőtejszín
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A fokhagymát szétnyomkodjuk, és olajon megpirítunk, majd hozzákeverjük a lisztet. Felengedjük hideg vízzel, és beletesszük a leveskockát is. Amikor ez elkezd forrni, beletesszük a sajtot. Néhány percig alacsony lángon forraljuk, majd a sajt héját kivesszük a levesből. Főzőtejszínnel dúsítjuk, de nem szükséges a teljes dobozzal beleönteni: ki mennyire szereti hígan. Majd mehet bele ízlés szerint a só, bors és a szerecsendió. Pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.