HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Győzködtem anyukámat, hogy igen, ebédeltem. Nem, a palacsinta nem a desszert volt. Az úgy már unalmas. Persze, hogy egy jó nutellásnak vagy lekvárosnak nincs párja, de nem kell mindig az édes. Van, amikor a zöldség és a sajt is meg tudja bolondítani a jól ismert tészta receptjét.

IMG_20140129_182206_1.jpgHozzávalók a palacsintához:
 
40 dkg búzaliszt
1 db tojás
1 teáskanál só
4 dl víz (szóda vagy ásványvíz)
2 db sárgarépa
1 maréknyi rukkola
 
Hozzávalók a mártáshoz:
 
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej

bors
szerecsendió

IMG_20140129_171855_1.jpgTöltelék:
 
Füstölt sajt, feta vagy mozzarella, kinek mi tetszik, ízlés szerint.
 
Elkészítés:
 
A palacsintatészta hozzávalóit összeöntjük, kivéve a rukkolát és a répát. Simára keverjük, és csak ezután adjuk hozzá a zöldségeket. Az így kapott masszát a szokásos módon – forró palacsintasütőben – kisütjük. Amíg kicsit hűlnek, elkészítjük a besamelmártást. A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Ezután nincs más hátra, mint hogy a sajtdarabokkal megtöltsük a palacsintát, feltekerjük, és hőálló tálba tegyük.

IMG_4827_1.jpgRáöntjük a mártást, megszórjuk még egy kis reszelt sajttal, és a 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szép aranysárga színt el nem nyeri.

Címkék: répa recept palacsinta sajt rukkola

komment

süti beállítások módosítása