A pohárkrémek tárháza kifogyhatatlan, ráadásul bárki (de tényleg!) el tudja készíteni. Az így kapott édes ízek könnyedén szereznek édes pillanatokat, akár egy hétköznap este is. Külön öröm, hogy a siker érdekében nem kell órákat állni a konyhában, hanem durván tíz perc alatt már tálalhatjuk is a kész desszertet.
Hozzávalók:
250 g mascarpone
70 g étcsokoládé
mandula
málna
Elkészítés:
Az étcsokoládét felolvasztjuk. Lehet gőz fölött is; én inkább a mikrót választom, csak figyeljünk rá nagyon, nehogy „megsüssük”. Ha folyóssá változott a csokoládénk, akkor egy tálban összekeverjük a mascarpone sajttal. Vigyázat, ne legyen több a csoki, mert könnyen keménnyé válhat a masszánk. Miután jól összekevertük, poharakba töltjük. A tetejére mandulát rakunk, amelyet előtte érdemes egy serpenyőben kicsit megpirítani.
Végül mehet rá a málna, lehetőség szerint igazival, de ezt most elég nehéz kivitelezni, így a fagyasztott változat is megteszi. Ha fogyasztás előtt pár percre a hűtőbe rakjuk, úgy az igazi.