HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

A brokkolinak fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben. Mégis, amikor alapanyagot választunk az ételhez, nem ez az első szempont, amire gondolunk. Ízlik vagy nem ízlik? A brokkoli gyakrabban a nem kategóriába tartozik, pedig nagyon finom tud lenni. Sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint, de kalcium- és vastartalma is jelentős.

DSC_1655_1.jpgHozzávalók a tésztához:
 
300 g brokkoli
2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
1 tojás
parmezán
tészta

bors
szerecsendió
 
Hozzávalók a sajtgolyóhoz:
 
25 dkg trappista
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa

bors
 
Elkészítés:
 
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben 3-4 percig blanchírozzuk (forró vízből bele a hidegbe), leszűrjük, és félretesszük hűlni. Egy tálban a tejszínt a tejföllel és a tojássárgájával összekeverjük, majd beleszórjuk a parmezánt, és fűszerezzük. Közben a tésztát is megfőzzük, és ha kész, lehet mindent összeönteni egy kivajazott, hőálló tálba. A tetejét még megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a 200 fokos sütőbe.

DSC_1646_1.jpg Ameddig a tészta sül, a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük (nem kell teljesen keményre). Sózzuk, borsozzuk, és belekeverünk annyi reszelt sajtot, hogy jó kemény masszát kapjunk. Diónyi golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Ötlet és megvalósítás: Salsi

Címkék: recept sajt tészta brokkoli

komment

süti beállítások módosítása