HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Egy rég elfeledett kedvenc a töltött zsemle. Szendvics formájában épp eleget ettük gyerekkorunkban, most már ideje fejlődni a gasztronómiával. A zsemléből nem csak tökéletes tízórai készülhet, hanem ízletes desszert is.

IMG_20140215_124528_1.jpgHozzávalók 6 személyre:
 
6 zsemle
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
4 ek kristálycukor
3 dl tej
5 dkg vaj

IMG_20140215_090259_1.jpgElkészítés:
 
A tejet egy zacskó vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejét kivájjuk, de nem kell teljesen, mert amilyen levegősek a mai zsemlék, elég, ha belenyomkodjuk az aljára, oldalára. A túrót összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral, és 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk. A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert könnyen eláznak. Egy kivajazott tepsibe helyezzük. Beletöltjük a túrót, és rátesszük a zsemlék tetejét.

IMG_20140215_091612_1.jpgEzeket a tetőket meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel, és mehet be a forró sütőbe, ahol addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz. Vigyázat, ne süssük túl, mert akkor könnyen kiszárad. Tálaláskor porcukor és/vagy olvasztott csokoládé is mehet a tetejére.

Címkék: recept túró vanília desszert szendvics zsemle

komment

süti beállítások módosítása