HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

A feta sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának, mi magyarok viszont leginkább csak a görög saláta jóvoltából ismerjük és fogyasztjuk. Ideje kivételt tenni. Töltsük meg vele a gombafejeket, süssük meg, és élvezzük a fanyar és sós ízek kombinációját.

IMG_20140219_180709_1.jpgHozzávalók a gombához:

6-8 db nagyobb gomba
1 db hagyma – újhagyma
250 g feta sajt
1 evőkanál tejföl
bors
olívaolaj

IMG_20140219_164638_1.jpgHozzávalók a püréhez:

1 kg burgonya
2 dl tejszín
8 dkg vaj
8 dkg dió

IMG_20140219_165924_1.jpgElkészítés:

Meghámozzuk a krumplit, összevágjuk kockára, és sós vízben feltesszük főni. A gombafejeket megmossuk, kitépkedjük a szárukat. A fejeket félretesszük, a szárat apróra vágjuk, és a szintén apróra vágott hagymával kevés olajon megsütjük. Ha ez kész, belekeverjük a feta sajtot. Mivel ez a sajt önmagában is elég sós, plusz sót nem igényel, sőt, egy kanál tejföllel még enyhíthetünk is az ízén, és krémesebbé is válik. Megtöltjük a masszával a gombafejeket, és enyhén kiolajozott tepsiben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

A megfőtt krumpliról leszűrjük a vizet. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az apróra vágott diót, és ízlés szerint sózzuk. Ezután krumplinyomóval pépesítjük, de az igazán krémes püré érdekében kézi mixerrel is átdolgozhatjuk.

IMG_20140219_180542_1.jpg

Címkék: burgonya dió krumpli recept gomba burgonyapüré feta

komment

süti beállítások módosítása