HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

A bébispenót vagy bébiparaj, esetleg perzsa fű néven ismert zöldség vitaminokban (A, B, C, B9), provitaminokban (karotin,), ásványi anyagokban és főként vasban igen gazdag, de jelentős a telítetlen omega-3-zsírsav-tartalma is. Víztartalma kimagasló (közel 90%), így kalóriatartalma elenyésző. Mindezt tonhallal keverve és salátaként fogyasztva jól beleilleszthetjük a fogyókúrás étrendbe. Tésztával már kicsit rontunk az összképen, de cserébe nagyon finom ebédet készülhetünk belőle.

IMG_20140327_203539_1.jpg Hozzávalók:
 
60 dkg friss bébispenót
3 dl sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg tonhal konzerv
50 dkg tagliatelle
10 dkg parmezán sajt

bors
oregánó
bazsalikom

IMG_20140327_201003_1.jpg
 Elkészítés:
 
A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A fokhagymát pucolás után fokhagymanyomóval összezúzzuk. Serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a hagymákhoz hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhal konzervet és a megmosott, összevagdosott bébispenótot. Pár perc kevergetés után egy nagyobb tálba öntjük az egészet (akkorába, hogy majd a tészta is elférjen benne), hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és a fűszerekkel ízesítjük. A megfőtt tésztát leszűrjük, és összeöntjük a tonhalas-paradicsomos szósszal.

IMG_20140327_201806_1.jpg

Összekeverjük, majd hőálló tálba rakjuk. A tetejére parmezánt szórunk, de a friss bazsalikom, és/vagy a nyers bébispenót is elfér rajta. Előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük. 

Címkék: recept paradicsom tészta tonhal tagliatelle bébispenót

komment

süti beállítások módosítása