HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

A jellegzetesen lila színű zöldség számtalan névvel rendelkezik: tojásgyümölcs, kékparadicsom, tojáscsucsor, törökparadicsom - ez mind a padlizsán. Utóbbi elnevezés arra is utal, hogy Magyarországra török közvetítéssel került. Az elmúlt években egyre népszerűbb a magyar konyhákban is, leginkább krémet készítünk belőle. A bolgárok kjopulu néven készítik, az arab országokban baba ghanoush néven szolgálják fel, míg idehaza talán a legismertebb az erdélyi vinetta, illetve zakuszka. A padlizsánkrémre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás, ez esetben íz. De, ami jó, az mindenhol jó!20140913_144830_1.jpgHozzávalók:

0,5 kg padlizsán
2 kávés kanál só
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg majonéz
ízlés szerint feketebors

20140913_143143_1.jpgElkészítés:

Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Amíg sül a padlizsán a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Amikor a padlizsánok megsültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, és króm villával összetörjük. Fontos, hogy ne alumínium konyhai eszközöket használjunk, mert attól megfeketedik a padlizsán. A pépes krémhez adjuk a hagymát, fokhagymát, majonézt, majd sózzuk és borsozzuk. Hogy még krémesebb legyen, kézi mixerrel összetörjük. Pár órát hagyjuk hülni a hűtőben, ezután már csak a kenyeret kell megpirítani hozzá. Friss paradicsommal a legjobb!

Címkék: recept paradicsom padlizsán pirítós padlizsánkrém vinetta

komment

süti beállítások módosítása