HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Csodazöldség, főleg ha jól van elkészítve, így lehetne jellemezni a brokkolit. A karfiol zöld párja – amúgy nem, de így mindenki tudja, miről van szó – gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban. Kutatások azt is kimutatták, hogy jótékony hatású többféle rákbetegséggel szemben, erősíti az immunrendszert és még a kalóriatartalma is alacsony.

20141212_174401.jpgHozzávalók:

1 közepes fej brokkoli
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
25 dkg gomba
1 db citrom
őrölt fekete bors

olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd a vízből kivéve hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, kissé kinyomkodjuk a benne maradt nedvességet, majd kézi mixerrel pépesre pürésítjük. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a kifacsart citrom levét, a sót és borsot. Az előírt mennyiségtől mindenki eltérhet ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk. Ha kész, mehet a hűtőbe hűlni. Ez alatt a megtisztított és felszeletelt gombát nagyon kevés olívaolajon megpirítjuk. Fontos, hogy ne tocsogjon a zsiradékba, száraz, ropogós legyen. Fűszerezzük, és ha szép barnás színe van, akkor elkészült. A meghűlt krémet pirítósra kenjük, a gombát rápakoljuk és nincs más hátra, mint élvezni a pikáns ízeket.

Címkék: egészség recept gomba zöldség brokkoli