HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Pár éve már nálunk is egyre több helyen lehet beszerezni a rücskös, zöld héjú gyümölcsöt. (Vagy zöldséget?) Az avokádó nem csak finom, hanem nagyon egészséges is, tele van telítetlen zsírsavakkal és vitaminokkal, ja, és amikor szezonja van nem is drága. A belőle készült krém pedig könnyen a család kedvence lesz.

avokado3_1.jpgMikor először találkoztam vele, megpucoltam, felkockáztam, és néztem, hogy mit csináljak vele. Megkóstoltam, de semmi extra ízt nem éreztem… Mondhatni az ízét sem vettem észre. Google elő, írták ugyan, hogy sózzam, borsozzam és úgy egyem, de ez nem fogott meg. Aztán rögtön ott volt az avokádókrém (spanyolul: guacamole) receptje. Na, ez már tetszett. A spanyol hódítók „kölcsönözték” a receptet az aztékoktól a 16. század környékén, hát megérte.

Hozzávalók:

2 db érett avokádó
1-2 evőkanál citromlé
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 kanál tejföl

bors
mustár
A feltéthez: tojás

avokado4_1.jpgElkészítés:

Az avokádókat félbevágjuk, a magukat kivesszük, és a gyümölcs belsejét kikaparjuk. Azért érdemes minél érettebb avokádót választani, mert könnyebb lesz pürésíteni. (Ha kemény, inkább hagyjuk kockákban, mert nincs az a rúdmixer, ami krémes állagot készítene belőle.) Citromlével meglocsoljuk, ízlés szerint mehet bele a só, bors, egy kevés mustár és az összepréselt fokhagyma. A tejföl jól krémesíti, de ez is a zöldség érettségétől függ, hogy mennyit vesz fel. A rúdmixerrel pépesre keverjük, majd ha kész, fél órára hűtőbe tesszük. Ez idő alatt megfőzzük a tojásokat, de csak lágyra, hogy később, a pirítósra kent avokádókrémen szét tudjon folyni a tojás sárgája.

Címkék: tojás recept szendvics avokádó avokádókrém