HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Feleségnek és anyának lenni munka mellett nem könnyű. Pláne, ha egy nő tévés híresség, lefoglalják a forgatások és az állandó utazás. Nőnap alkalmából a Food Network két női műsorvezetőjét, szakácsát mutatjuk be, akik ügyesen veszik fel a kesztyűt magánéletük és foglalkozásuk kihívásaival szemben.

siba_sult_banan_2_s_1.jpgSiba egyszer megkóstol egy fekete mopane gilisztát, ami Afrikában elterjedt, egész finomnak találta

A Dél-Afrikában született és jelenleg is ott élő Siba Mtongana az afrikai konyha ízeit építi be az angolszász vagy európai konyhaművészetbe, gyorsan elkészíthető ételeket mutat be műsorában. A „Siba asztala”, az egyik legkedveltebb műsor a Food Networkön, 2013. szeptemberében indult el Dél-Afrikában, azóta 90 országban, 60 millió háztartásban látható. A 30 éves Siba persze elhivatott feleség és anya is, aki már kiskorában is azt figyelte, hogyan főz az anyukája.

Jenny Morris beceneve a „Kuncogó gourmet”, mert főzés közben gyakran és vidáman elkacagja magát. Ő is fokvárosi, mint Siba, és ő volt az első dél-afrikai, aki saját műsort kapott Food Networkön. A csatorna nézői a „Jenny Morris Marokkóban főz” és a „Jenny Morris a Riviérán főz” műsorokban láthatják, de akik Fokvárosban járnak, beiratkozhatnak a főzőiskolájába is.

2_jennymorris.jpgJenny vágya, hogyKína, Argentína és Chile gasztro-kultúráját megismerje

A Food Network friss megközelítést képvisel az ételekkel kapcsolatos műsorszolgáltatásban, és mindent ünnepel, ami merész, mókás és szórakoztató ebben a műfajban. Siba ropogós sült banánját pedig Te magad is elkészítheted.

Ropogós sült banán 4 fő részére

siba_sult_banan_s_1.jpg

Hozzávalók:

1 tanyasi tojás
¼ bögre kókusztej
egy evőkanál jéghideg szódavíz
2 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál kukoricaliszt + még 6 evőkanál a bevonathoz
egy csipetnyi só
¼ teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál barna cukor
8 evőkanál kókuszreszelék
3 hámozott és félbevágott kemény, de érett banán,
repceolaj a sütéshez

A felszolgáláshoz:

3 fagylaltos kanál kókusz fagylalt
2 evőkanál pirított kókusz pehely

Elkészítés:

Egy kancsóban alaposan keverjük össze a tojást, a kókusztejet és vizet, amíg össze nem áll. Szitáljuk a lisztet és a kukoricalisztet egy tálba, és adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát végül a cukrot. Öntsük a folyékony keveréket a száraz anyagokra és keverjük, míg sima, folyós tésztát nem kapunk.Keverjük össze a második adag kukoricalisztet és a kókuszt egy tányérban és tegyük félre. Mártsuk a felezett banán darabokat a tésztába és hagyjuk, hogy az teljesen rátapadjon. Forgassuk meg a kókuszos-kukoricalisztes keverékben, míg teljesen be nem vonja. Serpenyőben melegítsük fel az olajt és süssük ki a “panírozott” banánokat, míg mindkét oldaluk aranyszínű és ropogós nem lesz. Konyhai papírtörlővel itassuk fel az olajt és fagylalttal valamint pirított kókuszpehellyel szolgáljuk fel. Ha nem rögtön fogyasztjuk, helyezzük a banánokat egy sütőlapra, fedjük le alufóliával és tegyük 100 fokosra melegített sütőbe, hogy megőrizze melegét.

 

Fotó: Food Network 

 

Címkék: tévé konyha banán recept Afrika vilagiz Food Network

komment

süti beállítások módosítása