HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Donal Skehan, akit az "új Jamie Oliverként" emlegetnek, a hétvégén Magyarországon járt, hogy a már nálunk is elérhető Food Network tévécsatorna számára készülő új sorozatához forgasson. Megkóstolta nálunk a lángost, a flódnit, a paprikás csirkét, ivott pálinkát, de azért főzött is.

donald.jpgA dublini születésű 28 éves Donalt a magyar nézők már ismerhetik a "Srác fakanállal" műsorból. A tehetséges fiú közel tíz évvel ezelőtt még popsztár szeretett volna lenni, aztán győzött a konyha. Gasztronómiai karrierje 2007-ben kezdődött, amikor elindította főzős blogját (Good Mood Food), és főzős videókat kezdett megosztani a YouTube-on, amelyek révén nagyon hamar nagyon népszerű lett. Ma már több saját műsora és szakácskönyve van, amelyekhez sokszor maga készíti az ételfotókat is.

Tavaly szerződést kötött a január óta már magyarul is elérhető Food Network tévécsatornával. A „Kövesd Donalt!” első, már leforgatott évadában Donal Vietnámban utazgatott, kóstolgatott és főzött. Most készül a sorozat második évada, a "Kövesd Donalt Európában!", amelyben Budapest volt az első forgatási helyszín.
Megmutatjuk, hogy – többek között – mit is készített: ragacsos banános, szezámos-kókuszos palacsinta, 4 személyre.

Hozzávalók:

A palacsintához:
100 gr sima liszt
egy csipet só
2 tojás
300 ml tej
2 evőkanál olvasztott vaj

A karamell öntethez:
75 gr vaj
100 gr nádcukor szirup

A karamellizált banántöltelékhez:
8 banán, meghámozva és hosszában kettévágva
2 evőkanálkanál porcukor
25 gr vaj
½ zöldcitrom
4 evőkanál cukrozott sűrített tej
4 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál pirított szezámmag, díszítésül

palacsinta.jpgElkészítés:

A palacsintatészta elkészítéséhez a lisztet és a sót egy előkészítő edénybe szórjuk, és a liszt közepébe egy kis gödröt vájunk. Ebbe ütjük bele a tojásokat, majd hozzáadunk egy kis tejet és a vaj felét. A közepétől kiindulva habarjuk, fokozatosan elegyítjük a lisztet a tojással, a tejjel és az olvasztott vajjal. Amikor az egész lisztet bekevertük, erősen keverjük mindaddig, amíg egy sima, sűrű tésztát kapunk. Ehhez fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet.

A karamell öntet elkészítéséhez a vajat és a nádcukor szirupot egy kisebb főzőedénybe öntjük és felforraljuk. A gázt kisebbre vesszük és a keveréket kb. 3 percig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik. Utána levesszük a tűzről és félretesszük. A banánokat porcukorban meghempergetjük, a vajat egy nem-tapadós (teflon) serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk. Beledobjuk a banánokat, s mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A sült banánt átrakjuk egy tányérra, és kevés zöldcitromlevet csavarunk rá.

A serpenyőt kitöröljük, visszatesszük közepes lángra és kikenjük egy kevéssel a maradék olvasztott vajból. A serpenyőbe öntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát, és serpenyőt addig döntögetjük ide-oda, míg az egyenletesen be nem fedi a serpenyő alját.

A palacsintát 1-2 percig sütjük, majd másik oldalára fordítjuk, és a lángot kicsire vesszük. A palacsintára helyezünk két darab karamellizált banánt, és a tetejükre egy-egy evőkanálnyi sűrített tejet csurgatunk. Ezt megszórjuk a kókuszreszelékkel és a palacsinta széleivel befedjük a tölteléket, azaz egy kis csomagot készítünk belőle. Ismét megfordítjuk, majd néhány percig sütjük, vigyázva arra, hogy 30 másodpercenként megfordítsuk. A megsült csomagocskát egy tányérra helyezzük, és melegen tartjuk, amíg a többit is elkészül.

Címkék: banán recept palacsinta kókusz vilagiz Food Network Donal

komment

süti beállítások módosítása