HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Talán már egyre többen tudjátok, hogy a kuszkusz szó hallatán nem kell valami különleges és drága ételre gondolni, sokkal inkább valami finomra és egészségesre. A kuszkusz valójában a durumbúza darája, az észak-afrikai országok tradicionális eledele. Előnye nem csak abban rejlik, hogy gyorsan elkészíthető, hanem, hogy sokféle, hasznos tápanyagot tartalmaz.

20150131_154315_1.jpgA benne található szelén hatékony antioxidáns, amely szerepet játszhat a vérrögök és az erekben létrejövő plakkok kialakulásának megelőzésében. Káliumtartalma szintén a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkentheti, hiszen a vérnyomás és a szívritmus szabályozásában tölt be fontos szerepet. És, ha ehhez még egy kis lazac is társul? Lehet, hogy örökké fogunk élni…

Hozzávalók:

120 g kuszkusz
30 dkg füstölt lazacfilé
4-5 fej nagyobb gomba
2 dl tejföl
olívaolaj
snidling

bors
petrezselyem

20150131_154131_1.jpgElkészítés:

A lazacot kockákra vágjuk és kevés olívaolajon „fehérre” pirítjuk. Sót nem igényel, mert a füstössége miatt elég sós, de borsot szórhatunk rá. Ha kész, félre rakjuk és a gombákat mosás, szeletelés után ugyancsak megpirítjuk. Azért ne együtt tegyük ezt, mert a hal előbb elkészül, mint a gomba, így egyszerűbb, ha utána csak össze kell önteni a már kész alapanyagokat. Ekkor még lehet ízlés szerint ízesíteni. Közben a kuszkuszt forró, sós vízben főzzük ki. Kb. annyi vizet forraljunk, amennyi a kuszkusz, ebben 5 perc alatt elkészül. A végeredmény, pergős, nem tapadós köret, amit friss petrezselyemmel bolondíthatunk. Végül a szósz: a tejfölt kevés sóval és friss, vagy szárított snidlinggel keverjük össze és mehet az étek tetejére.

Címkék: lazac hal recept gomba tejföl kuszkusz

komment

süti beállítások módosítása