HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Valahol félúton a rántotta és az omlett között találjuk a frittata nevű, olasz eredetű tojásos ételt. Különlegessége, hogy sütőben nyeri el végleges formáját, és a rántottával ellentétben szeletelhetjük cikkenként, vághatjuk kockákra, sőt, össze is tekerhetjük. Szinte bármit belerakhatunk, amihez kedvünk van, és megfelel az ízlésünknek. A végeredmény mindig tökéletes.

IMG_20140218_065716_1.jpg Hozzávalók 2 személyre:
 
4 tojás
1 fej hagyma
2-3 db koktélparadicsom
2-3 db laskagomba
rukkola
parmezán

fél evőkanál olívaolaj 

IMG_20140218_064922_1.jpgElkészítés:
 
A tojásokat felverjük és megsózzuk. A hagymát vékonyra szeleteljük, és apróra vágjuk a laskagombát is. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 5-7 percig sütjük benne a hagymát és a gombát. Amikor megpuhult, ráöntjük a tojáskeveréket, beleszórjuk a rukkolát, és adunk hozzá parmezánt. Addig sütjük, amíg megszilárdul az alja. Meg lehet fordítani a serpenyőben is, de a frittata jellemzője, hogy a serpenyővel együtt vándorol az előmelegített sütőbe. Ott addig sütjük, míg a teteje is szilárd nem lesz. 

IMG_20140218_070109_1.jpg

Címkék: tojás recept parmezán rukkola frittata

komment

süti beállítások módosítása