Egy megunhatatlan kedvenc, és mivel az epernek már szezonja van, nem érdemes kihagyni. A palacsinta sütése egyszerű, a Nutella finom, az eper pedig csábító. Az édes mogyorókrém, és a friss gyümölcs a lehető legfinomabb kombinációt adja ki, csak sajnos a fogyókúrázóknak nem ajánljuk.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
egy üveg Nutella
friss eper
Elkészítés:
Minden hozzávalót - természetesen a Nutellán és az epren kívül – összekeverünk, csomómentesre. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe kevés olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség. Kisütjük a palacsintákat, akár dobálhatjuk is, lényeg, hogy mind a két felét süssük meg. Ezután már csak az ínycsiklandozó töltelék marad, amit úgy helyezünk el benne, ahogy a kedvünk tartja.