HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Még hogy egy szendvics nem lehet finom és változatos! Felejtsük el ezt a tévhitet, és gondoljunk rögtön az eredetileg olasz szendvicsféleségre, a paninire. A panini alapja egy ciabatta nevű hosszúkás, bagettszerű kenyérfajta. A másik fő alapanyag a jó minőségű sajt. A sajtok olvadt állapotban érik el legjobb ízüket, és teljesen új arcukat mutatják meg. Na, ebből most rögtön három fajtát is beleteszünk a grillezett szendvicsbe.

DSC00266_1.jpg

Hozzávalók:

szeletelt kenyér vagy ciabatta (nincs darabszám, mert mindenki annyit vesz, ahány személyre készíti)
snidlinges camembert
fokhagymás gomolya
trappista sajt
tejföl
ketchup
oregánó
bazsalikom

1 evőkanál olívaolaj
balzsamecet
saláta és/vagy zöldségek

DSC00264.jpg

Elkészítés:

Először keverünk egy krémet, amellyel a kenyereket megkenjük. A krém alapja lehet a szárnyasmájkrém, de ha ez a húsmennyiség is sok, akkor egyszerűen ki lehet hagyni. Kevés tejfölt és ketchupot összekeverünk a fűszerekkel. Ha nincs oregánó, bazsalikom, akkor pizza-fűszerkeverékkel is helyettesíthetjük. A szószok különleges harmóniát adnak a szendvicseknek, a megszokott ketchup-majonéz páros is örök favorit, ha nem akarjuk variálni. Ha ez megvan, beizzítjuk a szendvicssütőnek álcázott elektromos grillünket, és ameddig felmelegszik, összepakoljuk a szendvicset. Bele a snidlinges camembert-t, a fokhagymás gomolyát, valamint a reszelt trappista sajtot. Kicsit összenyomjuk, és irány a forró sütő.

Egy kis saláta sosem árt mellé. Ezúttal uborka, koktélparadicsom és jégcsapretek kerül bele, egy csipetnyi sóval meghintve, és balzsamecettel meglöttyintve.

Ötlet és megvalósítás: Salsi

Címkék: saláta recept sajt szendvics panini

komment

süti beállítások módosítása