Még hogy egy szendvics nem lehet finom és változatos! Felejtsük el ezt a tévhitet, és gondoljunk rögtön az eredetileg olasz szendvicsféleségre, a paninire. A panini alapja egy ciabatta nevű hosszúkás, bagettszerű kenyérfajta. A másik fő alapanyag a jó minőségű sajt. A sajtok olvadt állapotban érik el legjobb ízüket, és teljesen új arcukat mutatják meg. Na, ebből most rögtön három fajtát is beleteszünk a grillezett szendvicsbe.
Hozzávalók:
szeletelt kenyér vagy ciabatta (nincs darabszám, mert mindenki annyit vesz, ahány személyre készíti)
snidlinges camembert
fokhagymás gomolya
trappista sajt
tejföl
ketchup
oregánó
bazsalikom
só
1 evőkanál olívaolaj
balzsamecet
saláta és/vagy zöldségek
Elkészítés:
Először keverünk egy krémet, amellyel a kenyereket megkenjük. A krém alapja lehet a szárnyasmájkrém, de ha ez a húsmennyiség is sok, akkor egyszerűen ki lehet hagyni. Kevés tejfölt és ketchupot összekeverünk a fűszerekkel. Ha nincs oregánó, bazsalikom, akkor pizza-fűszerkeverékkel is helyettesíthetjük. A szószok különleges harmóniát adnak a szendvicseknek, a megszokott ketchup-majonéz páros is örök favorit, ha nem akarjuk variálni. Ha ez megvan, beizzítjuk a szendvicssütőnek álcázott elektromos grillünket, és ameddig felmelegszik, összepakoljuk a szendvicset. Bele a snidlinges camembert-t, a fokhagymás gomolyát, valamint a reszelt trappista sajtot. Kicsit összenyomjuk, és irány a forró sütő.
Egy kis saláta sosem árt mellé. Ezúttal uborka, koktélparadicsom és jégcsapretek kerül bele, egy csipetnyi sóval meghintve, és balzsamecettel meglöttyintve.
Ötlet és megvalósítás: Salsi