Ha valakinél a sajt olyan, vagy csak hasonló szerepet tölt be, mint Gombóc Artúrnál a csokoládé, akkor ez az egyszerű finomság nagy kedvenc lesz. Mivel a rántott sajt elkészítéséhez rendszerint lusta vagyok, jött a kérdés: mit lehetne még, ami majdnem olyan jó? A sajtkrokett lett a tökéletes megoldás, ami nem folyik szét, gyorsan elkészíthető és finoooom!
Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
2 tojás
2-3 kanál liszt
oregánó, ízlés szerint
5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük egy tálba. Én - az időspórolás végett - a reszelőn lévő lyukacskák nagyobbik részét használtam, és így is tökéletes lett. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, egy kevés oregánót és alaposan összegyúrjuk. Szerencsére könnyen összeáll. Formázhatunk kis golyókat, de egy kanál segítségével is beleszaggathatjuk a forró olajba, és nincs más dolgunk, mint aranysárgára sütni. Friss salátával, meg egy kis majonézes mártogatóssal a legjobb!