Feleségnek és anyának lenni munka mellett nem könnyű. Pláne, ha egy nő tévés híresség, lefoglalják a forgatások és az állandó utazás. Nőnap alkalmából a Food Network két női műsorvezetőjét, szakácsát mutatjuk be, akik ügyesen veszik fel a kesztyűt magánéletük és foglalkozásuk kihívásaival szemben.
Siba egyszer megkóstol egy fekete mopane gilisztát, ami Afrikában elterjedt, egész finomnak találta
A Dél-Afrikában született és jelenleg is ott élő Siba Mtongana az afrikai konyha ízeit építi be az angolszász vagy európai konyhaművészetbe, gyorsan elkészíthető ételeket mutat be műsorában. A „Siba asztala”, az egyik legkedveltebb műsor a Food Networkön, 2013. szeptemberében indult el Dél-Afrikában, azóta 90 országban, 60 millió háztartásban látható. A 30 éves Siba persze elhivatott feleség és anya is, aki már kiskorában is azt figyelte, hogyan főz az anyukája.
Jenny Morris beceneve a „Kuncogó gourmet”, mert főzés közben gyakran és vidáman elkacagja magát. Ő is fokvárosi, mint Siba, és ő volt az első dél-afrikai, aki saját műsort kapott Food Networkön. A csatorna nézői a „Jenny Morris Marokkóban főz” és a „Jenny Morris a Riviérán főz” műsorokban láthatják, de akik Fokvárosban járnak, beiratkozhatnak a főzőiskolájába is.
Jenny vágya, hogyKína, Argentína és Chile gasztro-kultúráját megismerje
A Food Network friss megközelítést képvisel az ételekkel kapcsolatos műsorszolgáltatásban, és mindent ünnepel, ami merész, mókás és szórakoztató ebben a műfajban. Siba ropogós sült banánját pedig Te magad is elkészítheted.
Ropogós sült banán 4 fő részére
Hozzávalók:
1 tanyasi tojás
¼ bögre kókusztej
egy evőkanál jéghideg szódavíz
2 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál kukoricaliszt + még 6 evőkanál a bevonathoz
egy csipetnyi só
¼ teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál barna cukor
8 evőkanál kókuszreszelék
3 hámozott és félbevágott kemény, de érett banán,
repceolaj a sütéshez
A felszolgáláshoz:
3 fagylaltos kanál kókusz fagylalt
2 evőkanál pirított kókusz pehely
Elkészítés:
Egy kancsóban alaposan keverjük össze a tojást, a kókusztejet és vizet, amíg össze nem áll. Szitáljuk a lisztet és a kukoricalisztet egy tálba, és adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát végül a cukrot. Öntsük a folyékony keveréket a száraz anyagokra és keverjük, míg sima, folyós tésztát nem kapunk.Keverjük össze a második adag kukoricalisztet és a kókuszt egy tányérban és tegyük félre. Mártsuk a felezett banán darabokat a tésztába és hagyjuk, hogy az teljesen rátapadjon. Forgassuk meg a kókuszos-kukoricalisztes keverékben, míg teljesen be nem vonja. Serpenyőben melegítsük fel az olajt és süssük ki a “panírozott” banánokat, míg mindkét oldaluk aranyszínű és ropogós nem lesz. Konyhai papírtörlővel itassuk fel az olajt és fagylalttal valamint pirított kókuszpehellyel szolgáljuk fel. Ha nem rögtön fogyasztjuk, helyezzük a banánokat egy sütőlapra, fedjük le alufóliával és tegyük 100 fokosra melegített sütőbe, hogy megőrizze melegét.
Fotó: Food Network