HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Alig vettük észre, de már a farsangi időszakhoz érkeztünk. Ehhez illően megmutatjuk a tölcsérfánk elkészítését, amelyet a nevéhez illően egy tölcsér segítségével kell megalkotni. A tészta összeállítása a sűrű, amerikai palacsintatésztának felel meg, és általában porcukorral, dzsemekkel, lekvárokkal, mogyorókrémmel illik megpúpozni.

fánk1.jpg
Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 teáskanálnyi sütőpor
3 dkg porcukor
2 nagy csipet só
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
a sütéshez olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat (az olaj kivételével) összeöntögetjük, és habverővel simára keverjük. Eredményként palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapni. Ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Keresünk egy 4-5 milliméter szélességű tölcsért – ha ez nincs, akkor a habzsák, de akár egy sportkupakos kulacs is megfelel a célnak –, és beletöltjük a masszát. A felforrósított olajba körkörös mozdulatokkal belenyomjuk a tésztát. Fél perc sütés bőven elegendő, de a színén is látjuk, ha elkészült. A kiszedésnél figyeljünk oda, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Címkék: farsang recept fánk desszert tölcsérfánk

komment

süti beállítások módosítása