HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Ha már megérkezett az eperszezon, kezdjük el használni úgy is, ahogy eddig nem szoktuk. A rizsfelfújt, azaz a rizskoch – német eredete a "kochen" (főz) szóból származik – már önmagában egy „nemesítés”, hiszen a tejberizs egy sokkal ínycsiklandóbb változata. Ha ehhez jön még a friss eper, garantáltan a család kedvence lesz.

rizsf01.jpgHozzávalók:

1 liter tej
20 dkg rizs
5 dkg vaj
6 tojás
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor

A tepsi kikenéséhez:
vaj

rizsf02.jpgElkészítés:

A rizsből a tejjel tejberizst készítünk, és a cukorral ízlés szerint édesítjük. Közben beleolvasztjuk a vajat, és kicsit várunk, amíg kihűl. Ez alatt a tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a rizshez adjuk. A keményre felvert tojásfehérjét, óvatosan szintén a tojássárgás rizshez adjuk. A tepsit kikenjük vajjal, és a masszát egyenletesen beleöntjük, a tejére még pár, vékony szeletke vajat rakunk, hogy „szaftosabb” legyen. 180 fokos sütőben világosbarnára sütjük. A tálalási ötletek végtelenek: csoki öntet, vaníliafagyi, lekvár, eper, vagy bármilyen más gyümölcs remekül illik hozzá.

rizsf03.jpg

Fotók: Jurányi Balázs

Címkék: csokoládé recept eper vanília rizs desszert rizsfelfújt

komment

süti beállítások módosítása