HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Tócsni, krumplilángos, krumplimálé, görhöny, lapcsánka, mackó, medvetalp… és még ki tudja, hány elnevezés létezik erre az egyszerű, de finom burgonyás ételre. Gyerekkoromban, drága nagymamám már ébredésemkor az ágyam mellé helyezte a friss lángost, és én csak faltam, reggelire, ebédre, vacsorára. Akkor még nem voltak hozzá „kiegészítő” ízek. Ma már gombát, medvehagymát, sajtot vagy éppen bazsalikomot is használok, és az eredmény így is ugyanaz: hamar elfogy!

IMG_20140410_163316_1.jpgHozzávalók:

4 db közepes burgonya (sós vízben főzve)
5 db közepes burgonya (nyersen lereszelve)
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 tojás
1 fél citromból facsart citromlé
4 dl napraforgó olaj
kb. 7-8 db friss bazsalikomlevél

IMG_20140410_160059_1.jpgElkészítés:

A 4 db közepes burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Az 5 db közepes burgonyát meghámozzuk, nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy minél kevesebb keményítő maradjon benne. Rácsavarjuk fél citrom levét, hogy ne barnuljon meg, és összekeverjük a főtt, szétnyomkodott krumplival.

IMG_20140410_160028_1.jpgA bazsalikomlevelet megmossuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a krumplis masszához. Mehet bele a tojás, majd a fűszerek. Alaposan összekeverjük. A legtöbb recept lisztet is ír hozzávalóként. Tehetünk bele, de ha elégé összeállt a krumplis keverék, akkor egészségesebb, ha kihagyjuk. A sütéshez forró olajat használunk. Egy evőkanállal kis kupacokat helyezünk bele, amelyeket szétlapogatunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

IMG_20140410_160459_1.jpg

Címkék: burgonya recept bazsalikom tócsni krumplilángos

komment

süti beállítások módosítása