HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Nagy gondban lennék, ha allergiás lennék a dióra, és nem ehetném. Minden formában kedvenc ez a Perzsiából és Közép-Ázsiából származó csonthéjas termés, ami hazánkban is őshonos. Legyen épp salátában, mézben vagy süteményben. Ez utóbbiból most egy lisztmentes változat következik.20141011_122446 (1)_1.jpgHozzávalók a tésztához:

8 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg darált dió
3 evőkanál zsemlemorzsa
ostyalap

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
fél dl kávé
A tetejére: 10 dkg pörkölt, vágott dió

20141011_080252_1.jpgElkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukor felét. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd óvatosan összedolgozzuk. A tepsi aljába ostyalapokat helyezünk, és erre öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni. Amíg sül elkészítjük a krémet. Minden hozzávalót összekeverjük úgy, hogy a kávét a végén cseppenként adjuk hozzá, majd rákenjük a tésztára. A tetejére még vágott diót szórunk, majd mehet a hűtőbe. A szeleteléssel várjunk 1-2 órát, de utána már fogyasztató is.

20141011_122402_1.jpg

Címkék: dió recept sütemény Boccaccio

komment

süti beállítások módosítása