HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

Nálunk lehet rakott tészta az, ami az olaszoknál lasagne. Az olasz Emilia Romagna tartományból indult el világhódító útjára ez a kockára vágott, tépett, szakított, lebbencs, csusza-, vagy metélt tésztaféle. A húsos-paradicsomos fajtáját sokan ismerik, úgyhogy jöjjön egy rendhagyó változat, a nyár ízeivel.

IMG_3919_1.JPGHozzávalók:

1 csomag/doboz lasagne-lap
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg vegyes zöldség (borsó, répa, kukorica, paradicsom, paprika, karfiol, brokkoli, gomba vagy ami tetszik…)
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom, olívaolaj, petrezselyem
5 dl besamelmártás
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Kevés olajon a felaprított vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. A zöldségekre párolás vár, sós vízben (kis ételízesítővel még jobb). Ha mindkettő elkészült, összekeverjük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Ezután előkotrunk a szekrényből egy tűzálló tálat, amit kis olajjal megkenünk. Ezután jöhet az „építkezés”. Egy réteg lasagne lap, majd a zöldséges ragu, és rá a besamelmártás (Extra segítség: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió). Ezt ismételjük meg még egyszer, végül még egy tésztaréteg fedje be az egészet. A maradék besamelt ráöntjük, és jöhet a sajt. Hogy látványosabb legyen, a tetejére még szórhatunk petrezselymet, de aztán már irány a sütőbe. 180 fokon 20-25 percig addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

IMG_3929_1.jpg

Címkék: recept tészta lasagne

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blash 2013.07.18. 11:36:01

Ételízesítő meg mi a fenének? Teljesen elhagyható, elég ízlés szerint só, zöldfűszerek, bors, akármi.

nzk 2013.07.18. 13:40:06

hát, ez alapján a kép alapján soha nem pörögnék rá. borzasztóan néz ki..., de amúgy biztos finom.
süti beállítások módosítása