Nálunk lehet rakott tészta az, ami az olaszoknál lasagne. Az olasz Emilia Romagna tartományból indult el világhódító útjára ez a kockára vágott, tépett, szakított, lebbencs, csusza-, vagy metélt tésztaféle. A húsos-paradicsomos fajtáját sokan ismerik, úgyhogy jöjjön egy rendhagyó változat, a nyár ízeivel.
Hozzávalók:
1 csomag/doboz lasagne-lap
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg vegyes zöldség (borsó, répa, kukorica, paradicsom, paprika, karfiol, brokkoli, gomba vagy ami tetszik…)
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom, olívaolaj, petrezselyem
5 dl besamelmártás
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Kevés olajon a felaprított vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. A zöldségekre párolás vár, sós vízben (kis ételízesítővel még jobb). Ha mindkettő elkészült, összekeverjük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Ezután előkotrunk a szekrényből egy tűzálló tálat, amit kis olajjal megkenünk. Ezután jöhet az „építkezés”. Egy réteg lasagne lap, majd a zöldséges ragu, és rá a besamelmártás (Extra segítség: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió). Ezt ismételjük meg még egyszer, végül még egy tésztaréteg fedje be az egészet. A maradék besamelt ráöntjük, és jöhet a sajt. Hogy látványosabb legyen, a tetejére még szórhatunk petrezselymet, de aztán már irány a sütőbe. 180 fokon 20-25 percig addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.18. 09:34:32
blash 2013.07.18. 11:36:01
nzk 2013.07.18. 13:40:06