Ha valami tényleg gyors és finom kell, akkor a pogácsa az igazi jolly joker. Sajtos? Á, már unalmas. Tökmagos? Most inkább azt sem. Tepertős? Na neeee (vega, héé!)! Medvehagymás? Jó is lenne, de az most nincs. Túrós? Hm… na, az milyen lehet? Finom, szerintem.
Hozzávalók:
½ kg liszt
½ kg Rama margarin
½ kg túró
1 tojás
1 evőkanál só
1 csomag szezámmag (csak a tetejére)
Elkészítés:
Összegyúrunk minden összetevőt. Nem kell pihentetni a tésztát, rögtön lehet szaggatni. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és mehet be a sütőbe, amelyet célszerű előmelegíteni. 180 fokon addig sütjük, amíg szép, sárgás színe nem lesz. Vigyázat, ha egyszer elkezdjük enni, nehéz lesz abbahagyni.