Itt-ott még lehet görögdinnyét látni a piacon. Félig-meddig örömhír ez, de október lévén ne számítsunk mézédes ízekre. Ez a dinnye már „tökízű”, ám ha ilyenre bukkanunk, még mindig lehet vele valamit kezdeni. Ne együk meg, inkább igyuk!
Hozzávalók:
görögdinnye
2 teáskanál méz
1 db citrom
1 üveg vodka
mentalevél
jégkocka
Elkészítés:
A lehűtött dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk, és egy botmixerrel pépesre törjük. Hozzáadjuk a mézet, a mentaleveleket, belefacsarjuk a citrom levét, majd hozzáöntjük a vodkát. Nincsenek mennyiségek. Vagyis vannak, de ízléstől és a vendégsereg létszámától, na meg ivási képességétől függenek. Miután kicsit hagytuk összeérni az ízeket, egy pohárba tegyünk jeget, mehet rá a dinnyés kotyvalék, majd a díszítés. Mentalevél ajánlott, de a hozzá nem illő koktélcseresznyével is nagyon finom.