Régóta keresem a tökéletes gofri receptjét. Eddig mindegyiknél nyafogtam egy sort, hogy túl kemény, túl puha, vagy éppen ragad az egész. A jó gofrinak már az illata is más, és nem utolsó sorban másnap is meg lehet enni, ha marad…
Hozzávalók (kb. 15 db-hoz):
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
12 dkg margarin
12 dkg kristálycukor
5 dl tej
kevés só
Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá a sütőport. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és tejet jól keverjük össze, és adjuk a liszthez. A fehérjéket verjük habbá, majd lazán forgassuk a masszába. Ha ez kész, már süthetjük is, pihentetésre nincs szükség. A sütési ideje a gofrisütő teljesítményétől függ, de 3-5 perc alatt megsülnek a finom kis tészták. Hasznos lehet, ha az elején picit megolajozzuk a sütőt, így nem tapad bele a massza, és utána ezzel már nem is kell foglalkozni. Az ízesítésnek már csak a fantáziánk szab határt. A tuti kombináció: Nutella, málna, vaníliás puding, porcukorral meghintve. Hmm… Bocs a diétázóktól!