HTML

Miről szól a vegAmour

Csak kotyvasztok. Ha jól sikerül, azt alkotásnak nevezem. Nem szeretek órákig ácsorogni a konyhában, ám ami elkészül, az legyen finom és különleges. Ja igen, hús nélkül. Hogy miért? Mert az állatokat inkább csak simogatom. A halat nem. Azt néha megeszem. A pacalpörkölt vagy a töltött káposzta receptjét itt ne keresd! De ha kételkedsz, hogy hús nélkül is ehetsz finomat, akkor figyelj!

Címkék

Afrika (1) afrodiziákum (1) ananász (1) ásvány (1) avokádó (1) avokádókrém (1) Balaton (1) banán (3) bazsalikom (2) bébispenót (1) Boccaccio (1) bor (1) brokkoli (2) Budai Vár (1) Budapest (2) burgonya (3) burgonyapüré (1) búza (1) camembert (1) citrom (1) csoki (2) csokoládé (1) desszert (4) dinnye (1) dió (4) Donal (1) édesség (1) egészség (2) egyszerű (1) eper (3) Erdély (1) étcsokoládé (2) Facebook (1) fahéj (1) fánk (3) farsang (3) fesztivál (2) feta (1) fettuccini (1) Food Network (2) frittata (1) fusili (1) fűszer (1) gasztroprogram (6) gesztenye (1) gofri (1) gomba (5) Görögország (1) gyümölcs (1) hal (1) Halloween (1) hortobágyi (1) ital (1) kálcium (1) karácsony (4) karfiol (1) keksz (4) kelesztés (1) kelt tészta (1) koktél (1) kókusz (1) kókuszzsír (1) konyha (1) krumpli (1) krumplilángos (1) kürtőskalács (1) kuszkusz (1) laktózmentes (1) lángos (1) lasagne (1) lazac (3) lekvár (3) lepény (1) leves (3) liszt (1) málna (2) mandula (1) mascarpone (2) medvehagyma (1) meggy (1) mézeskalács (1) Mikulás (1) Milka (1) muszaka (1) narancs (1) Nutella (2) Oreo (1) ősz (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (4) pálinka (1) panini (1) paradicsom (3) paradicsomleves (1) parmezán (1) petrezselyem (1) Philadelphia (2) pirítós (1) pite (1) pogácsa (3) pörkölt (1) puding (1) recept (51) répa (1) rizs (1) rizsfelfújt (1) rozé (1) rukkola (3) sajt (12) sajtkrém (2) sajtkrémleves (1) sajtkrokett (1) saláta (3) snidling (2) sóska (1) spárga (1) sütemény (7) sütés (1) sütőtök (1) szendvics (3) szénhidrát (1) szezámmag (1) tagliatelle (1) tej (1) tejföl (2) tél (1) tészta (8) tévé (1) tócsni (1) tojás (2) tök (2) tökmag (2) tonhal (1) tönköly (2) torta (1) turmix (1) túró (6) túrógombóc (1) túrós batyu (1) vanília (3) vega (2) vilagiz (5) vinetta (1) vitamin (1) vodka (1) Zamárdi (1) zeller (1) zöldség (2) zsemle (1) Címkefelhő

Legjobb receptes blogok

A lángos nem csak a strandszezonban hódít. Főleg, ha arról az igazi, ropogós, jó kis piaci lángosról van szó. Vagy egy kicsit mégis más. Egészségesebb alapanyagokból – tönkölyliszt, kókuszzsír – készül, de az íze ugyanaz marad. Aki meg nem hiszi, járjon utána…

DSC00863.jpg

Hozzávalók (kb. 11 db minilángoshoz):
 
3 dl langyos víz
2 teáskanál barnacukor
20 g friss élesztő
1 evőkanál só
1/2 kg tönkölyliszt
3 evőkanál kókuszolaj
1/2 kg kókuszzsír a sütéshez

DSC00849.jpg

Elkészítés:
 
Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, és az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt, amikor ez megtörtént, hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel. Jöhet a liszt: laza tésztát keverünk ki belőle, amelyet 20 percre letakarunk, és kelni hagyunk. 20 perc után a tésztánkat körbelocsoljuk kókuszolajjal, így könnyen tudjuk felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz, és nem fog úgy ragadni. Újra letakarjuk, és még 5 percre megint kelni hagyjuk. Utána tetszőleges méretű halmokat tépünk le a tésztából, egy olajozott tálcára tesszük őket, és 5-10 percig ismét pihennek. A megolvasztott és tűzforró kókuszzsírban kisütjük.

DSC00860.jpgFontos, hogy forró legyen, különben lapos marad a lángos. Kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, lecsepegtetjük, és reszelt sajttal, tejföllel, fokhagymával – vagy kinek mi ízlik – már ehetjük is!

Ötlet és megvalósítás: Salsi

Címkék: lángos recept tönköly kókuszzsír

komment

süti beállítások módosítása