Bárki, aki ismer, most azt gondolhatja, azért készítettem el ezt a receptet, hogy ne kelljen mosogatnom. Akár igaz is lehet… Egy ideig tortillával kísérleteztem, hogy tudna megállni tányérszerűen, de végül kudarcba fulladt minden akcióm. Ekkor jött a sajt. És működik! Az egyik legegyszerűbb recept következik.
Hozzávalók:
trappista sajt
saláta, zöldségek ízlés szerint
Elkészítés:
Reszeljük le a trappista sajtot. Szórjuk rá egy szilikonos sütőpapírdarabra egyenletesen, kör alakban úgy, hogy mindenhova jusson elég vastagon. Ezután be a mikróba (vagy sütőbe), és addig melegítsük, míg a sajt el nem kezd pirulni. Ne ijedjünk meg, ha már „rotyog”, épp az a jó. Ha megpirult a sajt, egy gyors mozdulattal vegyük ki, és terítsük egy tálka aljára. Konyharuhával jól nyomkodjuk rá, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ez beletelik néhány percbe, de ha megkeményedett, akkor a sütőpapírt is le tudjuk húzni, és a „sajttányérunk” is elválik az igazi tányértól.
Ezután nincs más dolgunk, mint megtölteni zöldségekkel, vagy amivel jól esik. A rukkolás diós salátát mindenképpen tudom ajánlani hozzá.