A kolbász ugyan nem, de a pálinka nagyon is kedvenc, éppen ezért illik szólnom, hogy mától kezdődik az őszi pálinkakóstolás a Budai várban. A tavaszi, belvárosi rendezvény után október 3-tól Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak.
A vasárnapig tartó rendezvény, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat. A magyar párlatok mellett idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg az alkohol ínyencei.
A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja. A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négy féle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.
Nem árt tudni, hogy a fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Hűvös időt mondanak a következő napokra, na, erre (is) jó lesz a pálinka.